Scroll Top
بلوار میرداماد، رودبار غربی، خیابان خسروانی، پلاک ۴، واحد ۲۸
لناوا لیمز بک گراند
لناوا لیمز بک گراند
لناوا لیمز بک گراند
لناوا لیمز بک گراند
طرز کار با آون آزمایشگاهی چگونه است؟
تمام ظروف و تجهیزاتی که داخل آزمایشگاه استفاده میشوند، حتما باید خشک و استریل شوند. به بیان ساده، آون یا فور آزمایشگاهی دستگاهی است که می‌تواند با ایجاد حرارت بالا منجر به خشکی و استریل هر نوع ظروف و تجهیزات آزمایشگاهی شود.
طرز کار با آون آزمایشگاهی

طرز کار با آون آزمایشگاهی چگونه است؟ تمام ظروف و تجهیزاتی که داخل آزمایشگاه استفاده میشوند، حتما باید خشک و استریل شوند. به بیان ساده، آون یا فور آزمایشگاهی دستگاهی است که می‌تواند با ایجاد حرارت بالا منجر به خشکی و استریل هر نوع ظروف و تجهیزات آزمایشگاهی شود.

در کارخانه‌ها انواع مختلفی از دستگاه آون آزمایشگاهی تولید می‌شود اما هدف و کاربرد تمام آن‌ها یکسان می‌باشد.

جالب است بدانید که آون‌های آزمایشگاهی تنها در امکانات و اندازه متفاوت هستند. همین امر باعث شده تا آون‌های آزمایشگاهی در قیمت‌های متنوعی در بازار عرضه شوند. اما همگی کاربرد یکسانی دارند.

در ادامه این مقاله سعی داریم شما را با طرز کار با آون آزمایشگاهی بیشتر آشنا کنیم. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

طرز کار با آون آزمایشگاهی چگونه است؟

برای اینکه بتوانید از آون آزمایشگاهی به نحو صحیح استفاده کنید، لازم است با موارد زیر آشنا باشید:

۱- آون را بر روی یک میز قرار دهید:

برای استفاده ایمن و مناسب از آون آزمایشگاهی، لازم است آن را بر روی یک میز مناسب قرار دهید.

توصیه می‌کنم میزی را انتخاب کنید که از جنس پلاستیک یا چوب نباشد. استفاده از میزهای پلاستیکی یا چوبی ممکن است خطر آتش‌سوزی را افزایش دهد، زیرا این مواد قابل اشتعال هستند و در معرض خطر قرار میگیرند.

در نتیجه، برای ایمنی بیشتر، توصبه میکنم که از میزهایی با جنس فلز یا سنگ استفاده کنید.

همچنین، در صورت امکان، مطمئن شوید که محیط اطراف آون خالی از مواد قابل اشتعال مانند کاغذ، پارچه، یا مواد شیمیایی خطرناک است. این اقدامات کمک می‌کند تا احتمال وقوع حوادث و آسیب‌های جانبی کاهش یابد و فرآیند آزمایش به طور ایمن‌تر و کارآمدتر انجام شود.

۲- وسایل را داخل دستگاه بچینید:

اکنون باید وسایل و ظروفی که قصد خشک یا استریل کردن‌شان را دارید، داخل دستگاه آون بچینید.

مهم است که وسایل و ظروف را به طور صحیح و با فاصله مناسب از هم قرار دهید، تا امواج مایکروویو به صورت یکنواخت به آن‌ها نفوذ کند و فرآیند خشک کردن یا استریل کردن به بهترین شکل انجام شود. همچنین، مدت زمان مورد نیاز برای هر وسیله را به دقت تنظیم کنید و پس از پایان فرآیند، با احتیاط و با استفاده از دستکش، وسایل را از دستگاه آون خارج کنید.

۳- کابل را به سوکت وصل کنید:

برای وصل کردن کابل دستگاه آون به سوکت، ابتدا مطمئن شوید که دستگاه خاموش است. سپس کابل را به سوکت متصل کنید.

 اگر کابل به درستی وصل شده باشد، می‌توانید دستگاه را روشن کرده و از عملکرد آن استفاده کنید.

هنگام اتصال کابل به پریز، حتما از پریزهای ارت دار استفاده کنید.

بعلاوه توصیه میکنم هنگام اتصال کابل به هیچ عنوان از سیم‌های سیار استفاده کنید. بنابراین کابل را مستقیما به پریز ارت دار متصل کنید.

طرز کار با آون آزمایشگاهی

۴- اکنون دستگاه را روشن کنید:

زمانیکه کابل را به پریز متصل کردید، حالا زمان آن رسیده که دستگاه آون را روشن کنید. تنها کافی است دکمه روشن شدن دستگاه را بزنید و تایمر را روی Bypass قرار دهید.

۵- دمای دستگاه را تنظیم کنید:

برای تنظیم دمای مورد نظر در دستگاه آون، ابتدا دمای مورد نظر خود را بر اساس نوع و میزان تغییراتی که می‌خواهید در مواد خود ایجاد کنید تعیین کنید. سپس با استفاده از ترموستات یا کنترل دما موجود در دستگاه، دمای مطلوب را تنظیم کنید. برای این کار، معمولاً دستگاه آون دارای دکمه‌ها یا منوهایی است که به کمک آنها می‌توانید دما را تنظیم کنید. معمولاً دستگاه‌های آون دارای دکمه‌های “+” و “-” برای افزایش و کاهش دما هستند. با استفاده از این دکمه‌ها، دمای مورد نظر خود را تعیین کنید و سپس دکمه تأیید را فشار دهید تا دمای انتخاب شده ثبت شود. بعد از انجام این مراحل، دمای دستگاه آون به دمای مورد نظر شما تنظیم می‌شود و می‌توانید از آن برای انجام فرآیندهای مورد نظر خود استفاده کنید.

۶- تایمر را کوک کنید:

طرز کار با آون آزمایشگاهی

وقتی دمای مورد نظر دستگاه را تنظیم کردید، منتظر بمانید تا صفحه نمایشگر دستگاه دمای مورد نظرتان را نشان بدهد. وقتی دمای دستگاه در صفحه نمایشگر نمایان شد، اکنون می‌توانید تایمر را کوک کنید.

۷- دفترچه راهنما را مطالعه کنید:

برای استفاده از دستگاه آون آزمایشگاهی که قابلیت برنامه‌ریزی دارد، مطالعه دفترچه راهنما یا دستورالعمل‌های مربوط به تنظیم دستگاه بسیار مهم است. این دستورالعمل‌ها شامل نکات مهمی مانند مراحل تنظیم دما، زمان، قدرت، و سایر تنظیمات مربوط به فرآیندهای مختلف آزمایشگاهی می‌شوند. همچنین، اطلاعاتی درباره انواع نمونه‌ها و مواد مورد استفاده، دما و زمان مناسب برای هر نمونه، و نکات ایمنی مربوط به استفاده از دستگاه نیز در این دفترچه قرار دارد.

با مطالعه دقیق و کامل این دستورالعمل‌ها، می‌توانید به طور صحیح و ایمن از دستگاه استفاده کرده و نتایج دقیق‌تری را در آزمایش‌های خود به دست آورید. بنابراین، همیشه موجودیت دفترچه راهنما را در نظر بگیرید و هنگام استفاده از دستگاه آون آزمایشگاهی، به دستورالعمل‌ها و نکات موجود در آن توجه کنید.

۸- منتظر بمانید تا کار دستگاه تمام شود:

زمانی که تایمر دستگاه عدد صفر را نشان می‌دهد، یعنی فرآیند خشک کردن یا استریل کردن به اتمام رسیده است. بنابراین می‌توانید ظروف و وسایل را از دستگاه آون خارج کرده و مجدداً از آنها استفاده کنید.

این عدد معمولاً زمان باقی‌مانده را به صورت دقیق نشان می‌دهد و زمانی که به صفر برسد، نشانگر پایان فرآیند می‌باشد.

 اما توجه داشته باشید که برخی از دستگاه‌های آون ممکن است از نشانگرهای دیگری برای نمایش پایان فرآیند استفاده کنند (مانند صداهای هشدار یا نمایشگرهای ویژه). در هر صورت، پس از اتمام فرآیند، حتماً قبل از استفاده دوباره از ظروف، اطمینان حاصل کنید که آنها کاملاً خشک یا استریل شده‌اند.

Leave a comment