میزان نمک خیارشور باید چه مقدار باشد؟ یکی از روشهایی که کمک میکند تا خیارشور دیرتر فاسد شود، این است که در محلول آب و نمک و سرکه نگهداری شود.
اما جالب است بدانید، اگر اندازه نمک خیارشور خیلی زیاد یا خیلی کم باشد، باز هم باعث میشود خیارشورتان خراب شود.
بنابراین در تهیه محلول آب و نمک حتما باید قت کنید که نسبت ترکیب آن کاملا اندازه باشد. در این مقاله سعی داریم به کمک آزمایشی ساده به شما کمک کنیم تا بتوانید میزان نمک مورد نیاز برای تهیه خیارشور را تشخیص دهید. پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
آزمایش تشخیص میزان نمک خیارشور با کمک تخم مرغ:
با کمک این روش، میتوانید تنها با کمک یک عدد تخم مرغ بفهمید که میزان محلول آب و نمک شما مناسب است یا خیر. برای انجام این آزمایش کافی است مراحل زیر را انجام دهید.
مرحله اول:
ابتدا یک قابلمه بردارید و مقداری آب داخل آن بریزید. سپس قابلمه را روی شعله قرار میدهیم تا به نقطه جوش برسد. پس از اینکه آب داخل قابلمه به جوش آمد، باید منتظر بمانید تا آب بطور کامل سرد شود.
نکته: خیارشور را نباید در آب شیر نگهداری کنید. زیرا باعث میشود خیارشورتان خراب یا فاسد شود. بنابراین بهتر است آبی که در آن خیارشورتان را نگهداری میکنید، کاملا جوشانده شده باشد.
مرحله دوم:
اکنون باید یک دبه پلاستیکی یا ظرف شیشهای بردارید و آب سرد شده را داخل ظرف بریزید. سپس مقداری نمک به آن اضافه کنید. در نهایت محلول آب و نمک را به خوبی هم بزنید تا کاملا حل شود.
مرحله سوم:
در این مرحله، باید یک عدد تخم مرغ را خیلی تمیز بشویید و آن را داخل این محلول قرار دهید.
نکته: هرچه تخم مرغی که برای این آزمایش استفاده میکنید، تازهتر باشد نتیجه بهتری میدهد.
مرحله چهارم:
حالا زمان نتیجه گیری است. وقتی تخم مرغ را داخل ظرف قرار میدهید، یکی از حالتهای زیر اتفاق میافتد. بنابراین طبق فرمول زیر به راحتی میتوانید بفهمید میزان نمک خیارشور مناسب است یا خیر.
حالت اول: تخم مرغ در انتهای ظرف قرار میگیرد:
اگر با چنین حالتی مواجه شدین، یعنی محلول شما میزان نمک کمی دارد. بنابراین باید مقداری نمک به آن اضافه کنید.
حالت دوم: تخم مرغ در سطح ظرف قرار میگیرد:
اگر تخم مرغ روی آب قرار گرفت، یعنی محلول شما مقدار نمک زیادی دارد و باید اندازه آن را کم کنید. برای اینکه جلوی شوری آب را بگیرید، تنها کافی است مقداری آب جوشیده سرد به آن اضافه کنید.
حالت سوم: تخم مرغ در وسط ظرف قرار میگیرد:
اگر تخم مرغی که در ظرف انداختید کاملا در وسط ظرف قرار گرفت، نشان میدهد که نسبت آب و نمک محلول شما کاملا اندازه است. بنابراین با خیالی راحت میتوانید خیارشورتان را داخل آن ظرف بیاندازید.
تا اینجا سعی کردیم با کمترین امکانات به شما یاد بدیم که چطور میزان استاندارد نمک خیارشور را تشخیص بدهید. اما کارهای دیگری هم هستند که باعث میشود خیارشورتان فاسد شود یا حتی کپک بزند. در ادامه با ما همراه باشید تا دلایل آن را بیشتر بررسی کنیم.
برای جلوگیری از کپک خیارشور چه اقداماتی انجام دهیم؟
1- برای تهیه خیارشور، از مواد اولیه نمدار استفاده نکنید. حتما مواد اولیه را پس از شستشو کاملا خشک کنید تا هیچ نمی نداشته باشد.
2- اگر میزان نمکی که به خیارشور میزنید، بسیار کم باشد احتمال کپک زدن آن وجود دارد. طبق آزمایشی که قبلتر گفتیم، به راحتی میتوانید میزان نمک خیارشور را تشخیص دهید.
3- پس از اینکه خیارشورتان آماده شد، حتما آن را در یخچال یا جای خنک نگهداری کنید.
4- موادی که برای تهیه خیارشور استفاده میکنید، باید کاملا تازه و سالم باشند. به عنوان مثال اگر خیاری که انتخاب میکنید تازه نباشد، طبیعتا خیارشورتان هم کیفیت خوبی نخواهد داشت. پس قبل از تهیه آن حتما در خرید مواد اولیه دقت کنید.
5- خیارشور را داخل بطریهای نوشابه خانوادگی نگهداری کنید. بطریهای نوشابه به دلیل اینکه درب کوچکی دارد، هوای کمتری به داخل آن نفوذ میکند. در نتیجه موجب میشود تا دیرتر کپک بزند.
6- با هواگیری ظرف خیارشور میتوانید جلوی کپک را بگیرید. برای اینکار باید از ظرف شیشهای با درب فلزی استفاده کنید. ابتدا خیارشور را داخل ظرف بریزید و آن را بصورت ایستاده داخل قابلمه قرار دهید. سپس مقداری آب درون قابلمه بریزید. بطوریکه تا وسط شیشه را آب فرا گیرد. سپس قابلمه را روی شعله قرار دهید تا به نقطه جوش برسد. از زمانیکه آب به جوش آمد، منتظر بمانید تا 5 دقیقه منتظر بمانید تا به خوبی بجوشد. سپس شیشه خیارشور را از داخل قابلمه خارج کنید و آن را در دمای محیط قرار بدین. حدود 4 ساعت منتظر بمانید تا ظرف خیارشور سرد شود. اکنون ظرف را داخل یخچال بگذارید. به همین راحتی توانستید با کمک هواگیری، جلوی کپک زدن خیارشور را بگیرید.