Scroll Top
بلوار میرداماد، رودبار غربی، خیابان خسروانی، پلاک ۴، واحد ۲۸
لناوا لیمز بک گراند
لناوا لیمز بک گراند
لناوا لیمز بک گراند
لناوا لیمز بک گراند
سیستم مدیریت اطلاعات آزمایشگاه
نرم‌افزارهای یکپارچه‌سازی هستند که توسط آزمایشگاه‌های معتبر و استاندارد مورداستفاده قرار می‌گیرند.
سیستم مدیریت اطلاعات آزمایشگاه

سیستم‌های مدیریت اطلاعات آزمایشگاه، نرم‌افزارهای یکپارچه‌سازی هستند که توسط آزمایشگاه‌های معتبر و استاندارد مورداستفاده قرار می‌گیرند. این سیستم‌ها در تمامی بخش‌های یک آزمایشگاه قابل‌اجرا هستند و کلیه فرایندهای آزمایشگاهی را با استفاده از امکاناتی که ارائه می‌دهند بهینه‌سازی می‌کنند. نمونه‌های آزمایشگاهی، نتایج، فرایند انجام آزمایش و کنترل کیفیت تنها تعدادی از بخش‌های آزمایشگاه هستند که توسط سیستم مدیریت اطلاعات آزمایشگاه در کیفیت آن نقش تأثیرگذاری دارد.

شما عزیزان می توانید برای مشاهده ماژول های لیمز می توانید صفحه خدمات ما را مشاهده نمایید.

اصلی‌ترین ویژگی سیستم مدیریت اطلاعات آزمایشگاه

بسیاری از ویژگی‌های این سیستم‌های مدیریتی، در اولین ماه‌های استفاده از آن نمایان می‌شوند. ویژگی‌ها و امکانات ریز و جزئی که در ابتدای امر قابل‌توجه نیستند اما در زمان استفاده تأثیر مستقیم و بسیار زیاد در روند کلی فرایندهای آزمایشگاه دارند. در این بخش به سه مورد از اصلی‌ترین ویژگی‌های سیستم مدیریت اطلاعات آزمایشگاه اشاره می‌کنیم:

مدیریت حرفه‌ای

وقتی از مدیریت میگوییم، به اصلی‌ترین نیاز یک مجموعه بزرگ اشاره می‌کنیم. درمورد آزمایشگاه‌ها، باتوجه‌به حجم زیاد اطلاعاتی که در این فضا مورداستفاده قرار می‌گیرند، مدیریت نقش محوری پیدا می‌کند. نرم‌افزارهای مدیریت اطلاعات آزمایشگاه به کاربران اجازه می‌دهند تا با استفاده از ابزارهای مدرن فرایند نتیجه‌گیری از نمونه‌ها را به بهترین شکل مدیریت کنند و در هر بخش با بهره‌گیری از قابلیت‌های نرم‌افزار چگونگی فعالیت‌ها را بررسی کنند. قابلیت ذخیره و بازیابی اطلاعات نیز در کنار دیگر قابلیت‌های نرم‌افزار به مدیریت حرفه‌ای و بهینه آزمایشگاه کمک می‌کند.

بهینه‌سازی

بی شک هر فرایندی برای بهتر انجام شدن و خروجی بیشتر نیازمند بهینه‌سازی است. بهینه‌سازی در سیستم مدیریت اطلاعات آزمایشگاه به معنای حذف فرایندهای نیازمند به کاغذ و اتومات سازی فرایندهاست. این نرم‌افزار با کوتاه‌کردن پروسه‌های زمان‌بر و نیازمند به منابع انسانی، سرعت انجام کارها را بیشتر می‌کند و در نتیجه هم در زمان و هم در هزینه‌های مالی آزمایشگاه صرفه‌جویی می‌شود. البته بهینه‌سازی در آزمایشگاه تنها در زمان و هزینه خلاصه نمی‌شود. تضمین کیفیت و درستی آزمایش‌ها نیز یکی دیگر از نتایج استفاده از سیستم‌های مدیریت اطلاعات هستند. افزایش و تضمین کیفیت باعث می‌شود فرایندهایی که با خطا روبرو می‌شوند به حداقل میزان خود برسند و با این روش خروجی فرایندهای آزمایشگاهی بهینه‌تر می‌شود.

افزایش دقت

هیچ آزمایشگاهی بدون تضمین دقت (Accurcy) نمی‌تواند به فعالیت‌های خود ادامه دهد. هم در آزمایشگاه‌های پزشکی و هم آزمایشگاه‌های صنعتی و معدنی، دقت اصلی‌ترین فاکتور تعیین‌کننده نتایج است. افزایش دقت در انجام آزمایش‌ها، نمونه‌گیری و ذخیره اطلاعات به اعتبار آزمایشگاه می‌افزاید و برای به‌دست‌آوردن سطح استاندارد در دقت، می‌توان از سیستم‌های مدیریت اطلاعات آزمایشگاه استفاده کرد. به‌عنوان‌مثال، کالیبراسیون ابزارهای آزمایشگاهی، نگهداری و تعمیر آنها همگی از مواردی هستند که در میزان دقت آزمایش‌ها نقش اساسی بازی می‌کنند. این نرم‌افزار مدیریت آزمایشگاه در تمامی این مراحل همراه کاربر است و با یادآوری دوره‌ای و نگهداری اطلاعات به تحقق این استانداردها کمک می‌کند. با این حساب می‌توان افزایش دقت در کلیه مراحل آزمایشگاهی را یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های سیستم مدیریت اطلاعات آزمایشگاه دانست.

کدام چالش‌ها با سیستم مدیریت اطلاعات آزمایشگاه برطرف می‌شوند؟

این سؤال برای افرادی است که از نیازهای خود اطلاع کافی ندارند. این در حالی است که برای استفاده از سیستم مدیریت اطلاعات آزمایشگاه در اولین مرحله باید نیازسنجی کرد. اما اینکه دقیقاً کدام چالش‌ها برای مجموعه آزمایشگاهی نیاز تعریف می‌کنند؟ چطور می‌توان فهمید که آیا به یک سیستم مدیریت اطلاعات نیاز داریم یا نه؟ در این بخش به دو چالش اصلی که نرم‌افزارهای مدیریت آزمایشگاه برطرف می‌کنند می‌پردازیم:

حجم بالای داده‌ها

رویارویی با جم بسیار بالای داده‌ها که هم مربوط به اطلاعات نمونه‌ها و هم مربوط به نتایج هستند یک چالش بزرگ برای مدیران آزمایشگاه است. با بزرگ‌تر شدن مجموعه، حجم داده‌ها به حدی می‌رسد که قابل نگهداری و مدیریت با ابزارهای کاغذی نیستند. از طرفی، بازنشانی این اطلاعات بدون استفاده از نرم‌افزار هوشمند عملاً غیرممکن است. سیستم مدیریت اطلاعات آزمایشگاه برای رفع همین چالش طراحی شده است.

پیگیری نمونه‌ها

سازماندهی و پیگیری نمونه‌های آزمایشگاهی تنها زمانی به‌صورت دستی امکان‌پذیر است که تعداد انگشت شماری از آنها نیاز به مدیریت داشته باشند. این در حالی است که یک آزمایشگاه ممکن است چندین هزار نمونه و نتیجه آزمایشگاهی را مدیریت کند. حفظ ارتباط بین این نمونه‌ها و نگهداری از اطلاعات مربوط به هرکدام از آزمایش‌ها کار بسیار پیچیده و زمان‌بری است. پیگیری این موارد در آینده نیز یک چالش بسیار بزرگ برای آزمایشگاه است. خوشبختانه، سیستم مدیریت اطلاعات آزمایشگاه با اتومات سازی این فرایندها و نگهداری از داده‌ها در سیستم‌های مجازی همه دغدغه‌های مدیران آزمایشگاه را برطرف می‌کند.